Over AANEEN

Het begin van Vereniging AANEEN

Vereniging AANEEN is in 1990 opgericht op initiatief van mevrouw N.H.M. Hunsel. Zij is Surinaamse en sinds 1973 met haar gezin woonachtig in Nederland. Van nature is zij sociaal betrokken en altijd geïnteresseerd in haar medemens. Het viel haar toen ze naar Nederland kwam, al op dat er tussen Surinamers en Nederlanders de nodige cultuurverschillen en misverstanden waren. Om deze te overbruggen en begrip te kweken voor elkaar, besloot zij mensen van deze twee verschillende culturen samen te brengen in een ontspannen sfeer. Zo organiseerde zij spelavonden, bustochten en excursies, waarin gezellig samenzijn en openlijk praten met elkaar hoog in het vaandel stonden. Met goed effect, want het animo was zo groot dat er in 1990 een vereniging uit ontstond. Dat werd Vereniging AANEEN, en het motto was en is: ‘Reikt elkaar de helpende hand’. De projecten in Nederland zijn met name gericht op het helpen van mensen door alle culturen heen.

Mevr. Norine Hunsel - Oprichtster Vereniging AANEEN

Speerpunt van AANEEN tot aan de evaluatie in 2020, is meehelpen aan het terugdringen van het percentage AIDS/HIV-geïnfecteerden (1 op de 40 mensen) in Suriname. Dit doet zij vanuit Nederland, samen met lokale stichtingen in Suriname.

Maar AANEEN gaat verder . . . De vereniging steunt goede doelen op de Antillen, Nederland en Suriname, die zich op een positieve manier inzetten voor de medemens, zij het door toesturen van hulpmiddelen vanuit Nederland of door middel van het werven van fondsen voor deze lokale goede doelen. Daarnaast draagt AANEEN bij aan verbinding en begrip tussen deze landen en Nederland.

Zo moeder . . . zo dochter

Palmira Lieuw, dochter van de oprichtster AANEEN, Norine Hunsel, kreeg deze sociale inslag met de paplepel ingegoten. Tijdens haar toenmalige baan als KLM-stewardess, wilde zij samen met haar zus de helpende hand reiken, aan mensen die kwetsbaar waren.
 
Zo begon zij in 2006 op haar reizen naar Suriname hulpmiddelen mee te nemen naar organisaties die zich daar inzetten voor de Hiv-preventie. Het was namelijk gebleken dat de mensen die te kampen hadden met deze ziekte, maar al te vaak in een verdomhoekje werden geplaatst. Terwijl inmiddels al 1 op de 50 mensen, met dit virus te maken kreeg.
 
Hulpmiddelen als kleding en medisch materiaal werd voor hen ingezameld en in extra koffers meegenomen. Gaandeweg klopten er ook andere hulporganisaties bij vereniging AANEEN aan voor ondersteuning. Doordat AANEEN altijd met de gratie en kracht van vele vrijwilligers haar sociale werk heeft weten uit te voeren, werd er meer en meer gedaan voor mensen, met name voor kinderen, in nood. Op de projectpagina’s ziet u afgeronde en bestaande projecten.
Palmira Lieuw op Schiphol met hulpgoederen voor Suriname
Bij deze dankt AANEEN iedereen , die meehelpt en heeft meegeholpen, zonder u is en was dit werk niet te doen.
Dus dank en blijf vooral welkom mee te helpen. AANEEN-er worden is eenvoudig.

AANEEN betekent dat je er niet alleen voor staat

Gelukkig maar. Zie hier het verhaal van Willem Stoop:

Ik ben lid en secretaris van Vereniging AANEEN. Hoe ben ik bij AANEEN gekomen en waarom ben ik zo gepassioneerd geraakt door AANEEN? Ik ga het u vertellen.

´Mijn dochter ging in 2008 voor een half jaar naar Suriname om stage te lopen bij de Radiologie-afdeling in het Academisch Ziekenhuis. Dit was de kans om eens naar Suriname te gaan en, naast het bezoeken van mijn dochter, de natuur en cultuur van dit land te proeven. Op het moment dat ik op Zanderij van de vliegtuigtrap naar beneden liep, werd ik direct gegrepen door het prachtige landschap. In de navolgende weken in Paramaribo en tijdens mijn reizen naar het binnenland kwam er een niet te beschrijven relaxedheid over me; het voelde alsof ik thuis gekomen was.´

 

Het vrijwilligers team van AANEEN, altijd in beweging!

Kunstenaar Tobias Baanders, heeft geheel belangeloos, het prachtige kleurrijke logo voor vereniging AANEEN ontworpen.
 Dit logo is een mooi voorbeeld van ons ledenbestand… kleurrijk!
Jan Schipper, die een aantal jaren vrijwillig het drukwerk voor AANEEN verzorgde.

De deur van AANEEN staat altijd open voor nieuwe vrijwilligers die hun expertise en kennis willen delen. Heb je interesse om vrijwilliger te worden, kijk hier voor meer informatie.

Schuiven naar boven